Crew Caribbean Airlines en ziekenhuispersoneel in isolement
13 Mar 2020, 00:41
foto
De bemanningsleden van Caribbean Airlines die mogelijk in contact zijn gekomen met de vrouw die in Guyana positief testte op het coronavirus, zijn in quarantaine geplaatst.


De dertien bemanningsleden van Caribbean Airlines die betrokken waren bij vlucht BW521 op 7 maart vanuit de John F. Kennedy, International Airport, New York naar Piarco International Airport, Trinidad en vlucht BW 526 van Piarco International naar de internationale luchthaven Cheddi Jagan, zijn gedurende veertien dagen in zelfquarantaine geplaatst. Op deze twee vluchten was de vrouw die positief testte op COVID-19 in Guyana. De vrouw is overleden.

De gezondheidsautoriteiten hebben ook contact opgenomen met alle personen die mogelijk zijn getroffen. Alle medewerkers worden beoordeeld en gemonitord volgens de richtlijnen van het ministerie van Volksgezondheid. Caribbean Airlines laat weten dat de toestellen van het bedrijf dagelijks in alle luchthavens worden schoongemaakt overeenkomstig de industrienormen. In dit geval zijn aanvullende ontsmettingsprocessen gebruikt, zoals uiteengezet door de regelgevende instanties. De luchtvaartmaatschappij onderhoudt nauw contact met de volksgezondheidsautoriteiten en heeft haar operatieteam onvoorziene gebeurtenissen geactiveerd voor eventuele gevolgen voor haar vluchten.

Ook het Dr. Balwant Singh Hospital in Guyana waar de 52-jarige positief was getest op het coronavirus heeft maatregelen getroffen. Een arts, verpleegsters en verzorgers die in contact stonden met de vrouw die woensdag stierf aan COVID-19 in het Georgetown Public Hospital, zijn in quarantaine geplaatst en mogen voorlopig geen diensten draaien in het ziekenhuis.

In een verklaring zegt het Dr. Balwant Singh Hospital, een privéziekenhuis, dat de vrouw die diabetes en hypertensie had, een korte stop maakte in het ziekenhuis waar ze werd onderzocht door een arts. Na het stellen van achtergrondvragen en het observeren van de symptomen die vergelijkbaar waren met die van COVID-19, adviseerde de arts onmiddellijk dat de patiënt naar het Georgetown Public Hospital werd gebracht, omdat het privéziekenhuis geen testkits heeft voor het virus.

In de regio zijn behalve in Guyana ook al corona-gevallen gemeld in Frans-Guyana, Brazilie, Jamaica, Cuba en Dominica. Het gaat meestal om import-gevallen.

Advertenties