Guyana: Granger herhaalt respect voor Grondwet
12 Mar 2020, 22:35
foto
President David Granger van Guyana tijdens een ontmoeting met andere Caribische leiders onder wie Caricom-voorzitter, premier Mia Mottley van Barbados. (Foto: Kabinet President Guyana)


"Ik ben toegewijd aan de rechtsstaat en de grondwet. We houden ons aan de verklaring van de verkiezingscommissie. Net als heel Guyana wachten we op de verklaring", zei president David Granger  tijdens een ontmoeting met de voorzitter van de Caribische Gemeenschap (Caricom), premier Mia Mottley van Barbados. Het staatshoofd zei ook dat hij de beslissingen van het Hof altijd heeft gerespecteerd.

"We hebben de integriteit en het autonome karakter van de Verkiezingscommissie gerespecteerd. We respecteren de rechtbanken, die onafhankelijk zijn van de uitvoerende macht en zullen ons houden aan de beslissingen van de rechtbank", verzekerde de president. Bij het gesprek waren ook de premiers Keith Rowley uit Trinidad en Tobago, Roosevelt Skerrit uit Dominica, Keith Mitchell uit Grenada en Ralph Gonsalves uit St. Vincent en de Grenadines.

Premier Mottley zei dat de regionale leiders naar Guyana zijn gereisd om een  ​​minnelijke oplossing te vinden voor de uitdagingen waarmee de leiders van het land worden geconfronteerd. Ze zei dat het ongewenst is om het verlies van mensenlevens, verwondingen en materiële schade te zien. “We zijn ons ervan bewust dat de rechtbank heeft beslist en dat het proces (validatie) moet worden voortgezet. Wij (Caribische leiders) willen geen verlies van mensenlevens, materiële schade of verwondingen zien ”, zei premier Mottley met volledige instemming van de andere leiders.

President Granger werd vergezeld door premier Moses Nagamootoo, vicepresident en minister van Openbare Veiligheid, Khemraj Ramjattan, directeur-generaal van het kabinet van de president, Joseph Harmon, en staatssecretaris, mevrouw Dawn Hastings-Williams. De secretaris-generaal van de Caricom, ambassadeur Irwin LaRocque, was ook bij de ontmoeting.
Advertenties