Chili: Bende steelt geldzending van US$ 15 miljoen
11 Mar 2020, 10:27
foto
De contante verzending werd gestolen uit een internationale vrachtruimte op de luchthaven Arturo Merino Benítez in Santiago, Chili. (Foto: AFP)


De politie in Chili is op zoek naar leden van een gewapende bende die een geldverzending ter waarde van ongeveer US$ 15 miljoen heeft gestolen uit een magazijn op de luchthaven van Santiago. Minstens zeven mannen kwamen de laadruimte van de luchthaven binnen waar het geld werd opgeslagen en dwongen de bewakers het geld onder schot te overhandigen.

Ze gebruikten twee voertuigen, één geschilderd in de kleuren en met het logo van koeriersbedrijf DHL. De politie zegt dat ze vermoeden dat de bende "voorkennis" had.

De contante verzending van dollars en euro's was kort voor de overval uit het buitenland aangekomen en zou naar banken in Chili worden gebracht. Een luchthavenbewaker raakte gewond na een klap op zijn hoofd.

Eén van de busjes die bij de overval werd gebruikt, werd later verlaten en gedeeltelijk verbrand. De politie zei dat het niet toebehoorde aan het koeriersbedrijf DHL, maar dat het zo was geschilderd.

Het is niet de eerste keer dat een bedrag van meerdere miljoenen wordt gestolen van de luchthaven Arturo Merino Benítez. In 2014 stal een bende van negen mannen een contante verzending ter waarde van $ 10 miljoen. Na die overval werd de toenmalige luchthavenbeveiliging ontslagen.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April