Verdachte veroordeeld tot twee jaar celstraf
10 Mar 2020, 22:11
foto


Maikel A., bekend als Bushman, is door kantonrechter Cynthia Valstein-Montnor op de rechtszitting veroordeeld tot een celstraf van twee jaar. De man had op 30 oktober van het afgelopen jaar een scholier getrokken naar een afgelegen plek in een bosschage, haar onder bedreiging van een mes haar laten uitkleden. Vervolgens beroofde hij haar van haar tas, de kleding en geld. 

In eerste instantie had Maikel A. het feit ontkend. Vervolgens kwam hij terug op zijn verklaringen. De moeder van het meisje deed aangifte bij de politie. Haar dochter (14) gaat met de bus naar school. Op die bewuste dag stond ze bij het bushuisje te wachten op de schoolbus, toen de verdachte kwam. Ze kent hem als Bushman. Hij liep naar haar toe en maande haar aan om haar kleren en gympies uit te trekken. Toen ze weigerde werd ze onder bedreiging van een mes naar het bosschage getrokken. 

Hij hield het mes tegen haar keel gedrukt en ze moest haar kleren en gympies uittrekken. Vervolgens drukte hij het slachtoffer tegen zich aan, maar liet haar daarna los. Hij nam haar kleren, tas en geld weg en liet haar half naakt achter. Ze liep naar de hoofdweg en zag een vriendin. Die bood hulp aan en gaf haar kleren. Toen werd ze naar huis gebracht en vertelde het voorval aan haar moeder. 

Advocaat Harold Belfor die de verdachte juridisch bijstond, gaf aan dat ontucht niet vast is komen te staan. Maikel A. kan ongewenste gedragingen verweten worden. Hij gaf aan dat de verdachte meegewerkt heeft aan het proces: hij heeft in een later stadium het feit bekend. De magistraat vonniste de man conform de eis van het Openbaar Ministerie. 

Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April