Gezellige sfeer in de Palmentuin
10 Mar 2020, 15:06
foto
In de Palmentuin heerst een gezellige sfeer. Mensen, ook toeristen, bepoederen elkaar met alle kleuren van de regenboog. (Foto's: René Gompers)


Het massale Phagwafeest komt op gang in de Palmentuin. Het aantal mensen dat zich aanmeldt om het feest op traditionele wijze te vieren, neemt bij bosjes toe. Groen, geel, oranje, blauw, paars; kleurrijk zijn de feestgangers die elkaar tussen de palmen bepoederen. Opvallend is ook dat er veel toeristen bij zijn die vrolijk meedoen.  

Dit jaar zij er geen activiteiten op het Onafhankelijkheidsplein. Lustig Events heeft vanaf 16.00 uur activiteiten op de boulevard. Bij Ra-Ni Entertainment in de Palmentuin wordt er ondertussen flink gestoeid. Jong en oud hebben het tot hun missie gemaakt om elkaar in te kleuren. Sommige nieuwe bezoekers worden als blanco canvassen aangemerkt die dringend kleur nodig hebben, liefst bonte kleuren.

Tegen 17.00 uur begint de Makhan Chor competitie. Daarbij vormen de deelnemers een menselijke piramide om bij een pot met honing die enkele meters boven de grond hangt te komen. Commewijne is al vier keer kampioen. Of op de behendigheid, snelheid en kracht een antwoord gevonden is zal later blijken. Voor nu zijn poederen, lachen en dansen de voornaamste reden om in de Palmentuin te zijn.

René Gompers
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April