BEP presenteert deel aspirant-kandidaten; gereed voor strijd
08 Mar 2020, 21:38
foto
Ronnie Asabina, voorzitter van de BEP. Hij zal de lijst in Brokopondo aanvoeren. (Foto's: BEP)


De Partij voor Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP) heeft tijdens de algemene ledenvergadering zaterdag mandaat gekregen om deel te nemen aan de verkiezingen van 25 mei 2020. Het verkiezingsprogramma is goedgekeurd. Op de vergadering zijn ook de aspirant-kandidaten bekendgemaakt. De verkiezingsstrijd wordt met groen licht van de structuren van de partij ingegaan. 

De aspirant kandidaten voor het kiesdistrict Paramaribo zijn: Edgar Dikan (ondervoorzitter BEP/minister), August Asinga, Winston Adaba (Jeugdparlementariër), Deborah Winson, Miguel Abili (ex-jeugdparlementariër), Johan Koese, Agnes Blijer (hoofdbestuurslid). Voor Sipalwini zijn de aspirant kandidaten: Remie Kanape, Carla Lugart, Lenie Josafath en Roseline Amauntan. Brokopondo gaat de strijd in met: Ronnie Asabina (voorzitter BEP), Suzette Nelson en Joan Kent. In Wanica is voorlopig alleen de plaats van jongerenvoorzitter Valdano Codogan veiliggesteld. Hetzelfde geldt voor hoofdbestuurslid Isidoor Pinas in Marowijne. 



De aspirant kandidaten genieten unanieme steun van de structuren. Ook prominente leden die meedongen naar een plek op de kandidatenlijsten, maar niet in aanmerking zijn gekomen, hebben hun volledige steun toegezegd aan de kandidaten. Asabina heeft hen bedankt voor hun opstelling. De partijvoorzitter heeft de structuren opgeroepen om gezamenlijk de schouders onder het werk te zetten. De partijstructuren doen er tijdens de campagne alles aan om de door de voorzitter voorspelde historische overwinning te verwezenlijken. 

De BEP-voorzitter hield de aanwezigen voor dat er in sommige districten nog wat werk aan de winkel is voor de kandidaten. Zij zullen op een nader tijdstip gepresenteerd worden. Asabina heeft partijleden en sympathisanten opgeroepen om zich vanaf nu meer dan ooit in te zetten. Hij is ervan overtuigd dat de BEP een goede beurt zal maken. Hij zegt dat het voor een groot deel zal afhangen van de boodschap die de partij brengt en de mate waarin de leden het kiezersvolk weten te overtuigen. Voor Para en Nickerie moeten er nog wat zaken in orde gemaakt worden voor de deelname van de partij aan de verkiezingen in deze twee districten, meldt de BEP. 
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March