Inter Moengo Tapoe dichterbij SVB-koppositie
08 Mar 2020, 06:46

Landskampioen Inter Moengo Tapoe is zaterdag in het Ronnie Brunswijk stadion met winst op SNL, dichterbij de koppositie van de SVB-1e divisie gekomen. Robinhood heeft een dag eerder punten laten liggen door de 2-2 score tegen PVV. Inter daarentegen won in stijl met 5-0 van SNL. De ruststand was 2-0. Inter is de enige club in deze 1e divisie competitie met een ongeslagen status.

SNL leek geen schijn van kans te hebben zaterdag. Inter heeft de ploeg op haast alle fronten afgetroefd. Migamba Antomoi kopte kort vóór rust uit een hoekschop raak: 1-0. Kort daarna werd het 2-0. Giovanni Waal won een duel even voorbij de middenlijn. Hij nam de bal mee en kon vanuit rechts rond de 16 meterlijn keihard naar het doel uithalen. De doelman van SNL zag slechts het net achter zich schudden: 2-0.

In de tweede speeltijd kreeg het publiek hetzelfde voorgeschoteld. In de 50e minuut sprintte Donnegy Fer voorbij de verdediging op links. Hij gaf een zuivere assist voor het doel af aan Romeo Kastiel die 3-0 noteerde. Miguel Daarson maakte er 4-0 van door de bal op rechts goed op te vangen en deze hard het boven doel in te schieten. Doelpunten machine Kastiel mistte in de laatste minuten een penalty. De doelman van SNL koos de juiste hoek. Kastiel pakte de rebound die volgde en schoot raak: 5-0.

Inter heeft 24 competitiepunten is nu tweede op de ranglijst terwijl Robinhood met 25 punten de lijst aanvoert. Inter heeft 10 wedstrijden gespeeld, 1 minder dan Robinhood.