Kiwanis Club bezorgt ruim 900 kinderen gezellige dag
07 Mar 2020, 22:32
foto
Optreden van de Clown the World te Lelydorp. De kinderen hebben genoten van de de activiteit gehouden door Kiwanis Club Paramaribo.


Ruim 900 kinderen van enkele basisscholen en kindertehuizen zijn verwend door Kiwanis Club Paramaribo Central. Dit project is onderdeel van de jaaractiviteiten 2020 van de club, die in commissieverband werd uitgevoerd. Samen met Clown the World uit Philadelphia Amerika zijn er vijf optredens opgezet en konden de kinderen genieten van een ontspannen dag. 

Clown the World voert elk jaar wereldwijd sociale activiteiten uit waarbij Suriname dit jaar de eer te beurt viel. Met toestemming van het ministerie van Onderwijs, Volksontwikkeling en Cultuur en het Rooms Katholiek Bijzonder Onderwijs hebben kinderen uit Saramacca, Paramaribo en Domburg genoten van het optreden. Het laatste optreden werd verzorgd voor kinderen met een beperking of achterstand uit verschillende kindertehuizen. Speciaal hiervoor waren enkele Caricom Jeugdambassadeurs uitgenodigd om deel te zijn van de activiteit. Met de leiders van de verschillende instanties en tehuizen zijn er gesprekken gevoerd en zijn er afspraken gemaakt om na te gaan op welke manier de jeugdambassadeurs een bijdrage zouden kunnen helpen leveren aan de leefsituatie van de kinderen die veelal vergeten worden of nauwelijks aandacht krijgen.

Kiwanis Club Paramaribo Central zet zich in voor het kind dat centraal staat binnen de service club. Door elk jaar fundraisingsactiviteiten te organiseren is de club in staat om waar nodig in te spelen op de behoefte van het kind. Een ander project van de Kiwanis is de Spelling Bee welke momenteel via de televisie wordt uitgezonden. Aan dit programma doen leerlingen van de muloscholen mee. 
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April