Suriname en VN vergaderen over uitvoering projecten
06 Mar 2020, 23:33
foto
V.l.n.r.: Ambassadeur Luziano Truideman, directeur Reynold Simons van het Planbureau en Marina Walter, Resident Coördinator van de UN.


Suriname heeft deze week met vertegenwoordigers van de Verenigde Naties (VN) vergaderd over de uitvoering van het programma van samenwerking, dat is opgenomen in het Country Implementation Plan (CIP) 2019-2020. Tijdens deze 2de consultatieronde, die is gehouden in de Banquet Hall van Hotel Torarica, is onder meer gesproken over financieringsmogelijkheden van de VN en het uitvoeringstraject door betrokken ministeries van 35 projecten.

CIP 2019-2020 is binnen het kader van de United Nations Multi-Country Sustainable Development Framework 2017-2021 (UNMSDF) ondertekend op 28 augustus 2019. Er stonden 35 extra projectideeën op de lijst, waarover er deze week besprekingen zijn gevoerd. Het ging vooral over financieringsmogelijkheden van de VN en het uitvoeringstraject van de projecten door de betreffende ministeries. 

Deze consultatievergadering had ook ten doel te bewerkstelligen dat de uitvoering en monitoring van het CIP op een integrale en coherente wijze plaatsvindt. Er zal begonnen worden met de voorbereidingen voor het volgende cyclus van het CIP 2021-2022 en van de volgende cyclus van het UNMSDF 2022-2026.

Het ligt in de bedoeling dat Suriname zijn SDG-rapportage in juli 2021 presenteert tijdens de ‘High Level Political Forum’ op het VN-hoofdkwartier. Tijdens de bijeenkomst is er in dit verband een presentatie geweest van het stappenplan voor de Vrijwillige Nationale Rapportage van Suriname m.b.t. de Duurzame Ontwikkelingsdoelen 2030 (SDG 2030 Agenda).

De bijeenkomst is voorgezeten door ambassadeur Luziano Truideman, de directeur van Buitenlandse Zaken en Marina Walter, Resident Coördinator van de UN. Directeur Reynold Simons van het Planbureau was instrumenteel bij de consultatieronde, zegt Buza, via het Nationaal Informatie Instituut.

Advertenties