Caricom bezorgd over perikelen rond verkiezingen Guyana
06 Mar 2020, 02:02
foto


De Caribische gemeenschap (Caricom) zegt in een verklaring dat zij zich zorgen maakt over de aantijgingen over de verkiezingen in Guyana, met betrekking tot de tabellering van resultaten op basis van de Statements of Polls (SOP's) in regio 4. Op basis van de resultaten die de verkiezingscommissie heeft vrijgegeven over regio 4 claimen twee partijen de overwinning.

President David Granger (APNU+AFC) heeft zijn aanhangers verzocht om geduld te betrachten, terwijl ze wachten op de bekendmaking van de officiële resultaten van de verkiezingen die maandag zijn gehouden. Granger verdedigt een kleine parlementaire meerderheid tegen Irfaan Ali van de oppositionele PPP/C. Voormalige president Bharrat Jagdeo van de PPP heeft de verkiezingsautoriteiten beschuldigd van fraude. De uiteindelijke resultaten worden vrijdag verwacht.

De Caricom roept de verkiezingscommissie van Guyana (Gecom) op om ervoor te zorgen dat alle juridische en procedurele processen waarheidsgetrouw worden nageleefd met betrekking tot het aantal stemmen en de verklaring van resultaten om ervoor te zorgen dat de uitkomst van de peilingen de wil van de bevolking van Guyana tot uitdrukking brengt . "We roepen alle partijen en Guyanezen op om kalm te blijven terwijl deze problemen worden opgelost."

De waarnemers van de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada en de Europese Unie hebben in een gezamenlijke verklaring ook gezegd de resultaten van Regio 4 zoals bekendgemaakt door Gecom in twijfel te trekken. Ze hebben vraagtekens geplaatst bij de geloofwaardigheid van de gepresenteerde resultaten.
Advertenties