Slachtoffer en getuige gehoord poging doodslagzaak
06 Mar 2020, 07:56
foto


De verdachte Rakesh S. stond op de rechtszitting van donderdag in de beklaagdenbank tegenover kantonrechter Maytrie Kuldipsingh. Hem wordt verweten dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan poging tot doodslag, zware mishandeling en mishandeling. Op de rechtszitting zijn twee getuigen, waaronder het slachtoffer, gehoord in deze zaak.

De verdachte die een bar exploiteert zou in de nacht van 25 op 26 december van het vorige jaar met zijn jachtgeweer hebben geschoten, waarbij zijn buurjongen werd geraakt door enkele hagels. Hij zat te borrelen met vrienden en familie toen er op een gegeven ogenblik een woordenwisseling ontstond tussen een groep jongens en hem. Er werd over en weer met stenen en flessen gegooid. De verdachte had verklaard dat het slachtoffer had gepoogd hem te beroven van zijn halsketting, waarna hij zijn jachtgeweer haalde en enkele schoten loste. Het slachtoffer werd toen geraakt.

Het slachtoffer verklaarde tegenover de magistraat dat hij aan de overkant van de verdachte tegen een muur stond. Hij zag wel het gevecht, maar bemoeide zich er niet mee. Plotseling hoorde hij schoten en merkte dat hij geraakt was. Hij ontkende de verdachte te willen beroven. "Hij liegt mevrouw de rechter" zei de verdachte toen hij de gelegenheid kreeg om te reageren. De andere getuige verklaarde wel te hebben gezien dat het slachtoffer de verdachte wilde beroven van zijn halsketting. Zij verklaarde dat het slachtoffer vaker betrokken raakt in gevechten. Op 2 maart zal deze zaak worden voortgezet en zullen twee andere getuigen worden gehoord. De verdachte wordt juridisch bijgestaan door raadsman Arjan Ramlakhan. 


Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April