Definitieve DNA-kandidaten PL op 29 maart bekend
03 Mar 2020, 21:37
foto
Vergadering van PL in Koewarasan maandagavond.


De Pertjajah Luhur (PL) maakt op 29 maart haar definitieve DNA-kandidatenlijst bekend. Op die dag wordt een partijraadsvergadering gehouden, waarbij de structuren deze lijst kunnen goed- of afkeuren. Dit heeft PL-voorzitter Paul Somohardjo gisteravond gezegd tijdens een ondro-oso-vergadering te Koewarasan.

De partij heeft in de districten Nickerie, Saramacca, Wanica, Para, Paramaribo, Commewijne en Marowijne ruim het dubbele aan aspirant DNA-kandidaten voorgedragen, dan het werkelijke aantal zetels dat in de respectieve districten gehaald kan worden. Zij hebben vanaf hun voordracht op 7 december tot en met de partijraadsvergadering op 29 maart de ruimte om zichzelf te bewijzen. 

Somohardjo heeft tijdens de bijeenkomst op Koewarasan ook aangegeven dat de partij de mogelijkheid heeft om zich van 16 maart tot 21 maart te registreren. Dit geldt voor alle partijen die willen meedoen aan de verkiezingen. Bij de inschrijving moet het bedrag van ruim SRD 96.000 als waarborgsom betaald zijn, volgens de PL-voorzitter een foefje van de regering om kleine partijen uit te sluiten van deelname aan de verkiezingen. Wie na de verkiezingen van 25 mei 1 procent van het aantal kiesgerechtigden heeft gehaald – ongeveer 3850 stemmen – of tenminste één zetel heeft gehaald, krijgt dit bedrag terug. Wie niet voldoet hieraan krijgt het geld niet terug. “Wij vrezen dat niet. We zijn een eenheidsbeweging die gaat inschrijven onder vlag van PL,” deelde hij de aanwezigen mee. Op 9 april zullen de kandidatenlijsten worden ingediend.

Somohardjo heeft gesteld dat de partij nog vijf massameetings zal houden, maar vlak voor het begin van de vastenmaand Ramadan zal stoppen hiermee, uit respect voor degenen die vasten. De ondro-oso-vergaderingen en huis-aan-huis-bezoeken zullen – weliswaar op een iets lager pitje – nog wel plaatsvinden. De politicus heeft er alle geloof in dat het volk op 25 mei definitief zal afrekenen met de huidige regeerders. “Niemand had gedacht dat drie rechters de durf zouden hebben om Bouterse te vonnissen. Niemand had gedacht dat 19.5 miljoen euro vast zou zitten in Nederland. Niemand had gedacht dat we een CCC-rating zouden krijgen. Niemand had gedacht dat bij de Centrale Bank van Suriname bijna 200 miljoen US-dollar zou verdampen. Als de tekenen niet bedriegen, lijkt het alsof de Almachtige ons wil helpen. Als we desondanks niet luisteren en toch voor het pakkettenbeleid van deze regering kiezen, dan zullen we met ons allen de gevolgen moeten dragen”, luidde de boodschap van Somohardjo.
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March