Coronavirus meldt zich aan in Sint Maarten
02 Mar 2020, 12:28
foto


In het Franse deel van Sint Maarten zijn twee gevallen van het coronavirus bevestigd. De premier van Sint Maarten, Silveria Jacobs, heeft het Emergency Operations Center (EOC) inmiddels geactiveerd.

De twee personen zijn geïsoleerd in het ziekenhuis aan de Franse kant van het eiland en zullen 14 dagen daar blijven. Tussen Sint Maarten, Suriname en Guyana is er een aanzienlijke reisbeweging. Het EOC is geactiveerd om door te gaan met voorbereidingen, respons en migratiemaatregelen die moeten worden genomen voor het coronavirus. Het zal op een verhoogd bewustzijnsniveau blijven functioneren, laat premier Jacobs optekenen.

In de verklaring staat dat er op dit moment geen gevallen zijn van vermoedelijke of bevestigde Covid-19 op het Nederlandse deel van het eiland. De screeningsprocessen in de havens van binnenkomst zijn geïntensiveerd samen met de luchtvaartmaatschappijen die ook hun eigen screeningsprotocollen volgen.

"Er is geen reden tot paniek; blijf kalm en neem preventieve hygiënische maatregelen thuis, op het werk, op school die de afgelopen weken zijn gepromoot door het ministerie van Volksgezondheid via het ministerie van Communicatie van de regering," staat verder in de verklaring.
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March