Backtrack-route gesloten door Guyana voor een week
02 Mar 2020, 02:52
foto
De backtrack-route is aan de Guyanese zijde gesloten. Veel mensen zijn hierdoor gestrand.


Surinaamse autoriteiten zijn niet op de hoogte ervan dat Guyana de Backtrack-route heeft gesloten voor een week. Door dit besluit zijn aan beide zeiden van de Corantijnrivier, mensen gestrand. De sluiting heeft volgens een brief van de Guyanese minister van Volksgezondheid te maken met de veiligheid rond verkiezingen, in verband met de uitbraak van het Coronavirus. Guyana gaat vandaag naar de stembus. De backtrack-route is tot 7 maart gesloten. 

Districtscommissaris van Nickerie, Nisha Kurban-Babu, om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws niet op de hoogte te zijn van de sluiting. Ook de Militaire Politie en de regiocommandant van het Korps Politie Suriname hebben geen formele mededelingen gekregen. Ook het ministerie van Volksgezondheid heeft geen melding hierover gekregen van Guyana. Mensen die gisteren via de backtrack-route naar de overkant zijn gegaan, werden niet toegelaten en moesten weer terugkeren. 

Stabroek News meldt dat volgens het ministerie van Volksgezondheid het reizen zou kunnen toenemen in deze periode, terwijl de politie ingezet wordt bij de handhaving van de orde in verband met de verkiezingen. Ook zouden door ongecontroleerde reizen het gevreesde Coronavirus het land kunnen binnenkomen. 

Boothouders in Springlands én Nickerie zijn onaangenaam getroffen door het besluit van een zevendaagse sluiting van de grens. Zij derven inkomsten. Zij vinden het erg dat er geen officiële mededelingen zijn gedaan. Veel Guyanezen die in Nickerie zijn gestrand, zullen ook niet kunnen stemmen als zij niet op tijd kunnen terugkeren naar hun huis. 
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April