HVB verwacht een zetel in Saramacca; bezorgd over situatie
01 Mar 2020, 17:38
foto
Raymond Sapoen, politiek leider van HVB, heeft in Saramacca drie kernen geïnstalleerd. (Foto's: HVB)


De Hervormings- en Vernieuwingsbeweging (HVB) is niet ontevreden als jonge politieke partij. Bij de onlangs gehouden opiniepeiling van IDOS is de partij met 1650% gegroeid en neemt de vijfde plaats in. HVB zegt terecht de snelst groeiende partij te zijn. En in Saramacca unu no habi peiling fanowdu, hier behoren we tot de top 3!", stelde Raymond Sapoen, politiek leider van HVB op wijkvergadering in Calcutta. 

Op de vergadering werden er drie kernen geïnstalleerd uit Calcutta, Tijgerkreek en Peperhol, onder voorzitterschap van respectievelijk pandit Premnath Sewradj, Sharishma Ramcharan en Marius Sakiman. Volgens Sapoen zullen de zetels in Saramacca verdeeld worden onder de NDP, de VHP en de HVB. "Onze issues van jong leiderschap, educatie en vorming maar ook onze spontane multi-etnische samenstelling dragen zeker bij tot onze sterke groei", concludeerde hij. 
 


De HVB maakt zich ernstig bezorgd over de financieel-economische positie die wordt gekenmerkt door de schaarse deviezen, prijsopdrijving en afnemend vertrouwen in de monetaire autoriteiten na het grote Centrale Bank-schandaal. "We hebben een grote klap gehad die we nog niet te boven zijn. De benoeming van de nieuwe governor is zonder meer een eerste belangrijke stap tot herstel van het vertrouwen, maar we moeten beseffen dat de governor geen tovenaar is die binnen een paar dagen de financiële onzekerheid kan keren," benadrukte Sapoen. 

Ongeacht de uitslag van de verkiezingen moet volgens de politicus worden voorbereid op een strakke bezuiniging bij alle ministeries met uitzondering van Onderwijs, Volksgezondheid en Justitie als het aan ons ligt. We gaan ons met grote precisie toeleggen op de juiste beleidsprioriteiten. "Wat kan wachten moet wachten, maar we moeten de samenleving wel optimale toegang tot geneesmiddelen kunnen garanderen want ook de gezondheidssector staat onder grote druk. Maar nu moet de overheid hard optreden tegen prijsopdrijving ven levensmiddelen en overgaan tot publicatie van de maximumprijzen. Laat niemand u wijsmaken dat na de verkiezingen de koers direct omlaag gaat. Alleen door hard werken en meer produceren kunnen we onze wisselkoers stabiel houden, maar we moeten wel bereid zijn strenge maatregelen te treffen, ad hoc maar ook duurzame lange termijn maatregelen", stelde Sapoen. 

Voorafgaand deze vergadering werd te Uitkijk het infocentrum dat voorheen aan de Pl toebehoorde door de HVB in gebruik genomen alwaar er trainingsactiviteiten nu worden ontplooid. De partij houdt op 8 maart een congres waarbij onder andere de voordrachten van de  ressorts en districtsraadsleden over acht districten zullen worden bekrachtigd, deelt de partij mee. 
Advertenties