Brazilië meldt tweede corona-geïnfecteerde
01 Mar 2020, 09:53
foto
Het aantal corona-geïnfecteerden buiten China neemt gestaag toe. (Beeld: BBC)


Het Braziliaanse ministerie van Volksgezondheid heeft zaterdag het tweede geval van het snel verspreide nieuwe coronavirus bevestigd. Een 32-jarige in São Paulo die onlangs Italië had bezocht en donderdag arriveerde is positief op het virus gediagnosticeerd.

De man keerde terug naar São Paulo vergezeld van zijn vrouw en droeg een masker tijdens de vlucht vanuit Milaan. De man vertoonde de eerste symptomen op de dag dat hij aankwam en zocht op vrijdag medische hulp, aldus de verklaring van het ministerie. Hij was in stabiele toestand en werd naar huis gestuurd om te herstellen na behandeling in hetzelfde ziekenhuis dat het eerste geval van Brazilië van het nieuwe coronavirus behandelde.

Zijn vrouw is asymptomatisch, voegde het ministerie eraan toe. Beiden staan ​​thuis op zichzelf. Er was geen bewijs dat het virus landelijk circuleerde, aldus de verklaring van het ministerie van Volksgezondheid. Het eerste geval van Brazilië van het nieuwe coronavirus werd woensdag bevestigd tijdens de carnavalsvakantie, een piektijd voor binnenlandse reizen. Het ging om een 61-jarige man in São Paulo, die ook onlangs was teruggekeerd uit Italië en thuis herstelt.

Er zijn wereldwijd 85.403 bevestigde gevallen, zei het Braziliaanse ministerie van Volksgezondheid zaterdag, onder verwijzing naar gegevens van de Wereldgezondheidsorganisatie. De epidemie, die in China begon, heeft wereldwijd bijna 3.000 mensen gedood, zei het ministerie.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April