Brandstof-boot SOL maandag binnen; geen panieksituatie
01 Mar 2020, 00:00
foto
Bij diverse pompstations is nog ongelode benzine verkrijgbaar. Er is geen noemenswaardige drukte bij de oliemaatschappijen die brandstof verkopen. Bij SOL is er voorlopig alleen diesel te koop. (Foto: Leroy Troon)


De brandstofpompen van oliemaatschappij SOL zijn zaterdag leeggelopen. Ongelode brandstof is voorlopig niet meer verkrijgbaar bij SOL. Toch is er geen panieksituatie ontstaan. Diverse andere oliemaatschappijen hebben voldoende brandstof. Mark Goede, directeur van SOL, zegt desgevraagd aan Starnieuws dat maandag een lading olie binnenkomt. Vanaf maandagmiddag zullen de pompstations weer worden bevoorraad. 

Er is nauwelijks drukte merkbaar bij andere pompstations die wel ongelode benzine verkopen. Er is wel volop diesel verkrijgbaar, ook bij SOL. De olieboot van SOL is enigszins vertraagd, vandaar dat de brandstof opgeraakt is. De overheid heeft een schuld van ruim US$ 40 miljoen bij SOL heeft president Desi Bouterse in Nickerie meegedeeld. Er is een aflossingsschema afgesproken met de oliemaatschappij. 

De regering probeert een oplossing te vinden voor de situatie door brandstof in Venezuela te betrekken, deelde de president mee. Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën is naar Venezuela voor afrondende gesprekken. Deze afspraak die gemaakt wordt, is buiten de Petro Caribe deal. Bouterse heeft laten optekenen dat wanneer de overeenkomst met Venezuela lukt op maandbasis US$ 10 miljoen wordt bespaard. De olieraffinaderij van Staatsolie ondergaat een grote onderhoudsbeurt, waardoor ook GOw2 benzine moet importeren. 


Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March