Caricom-hoofden bijeen voor vergadering Covid-19
01 Mar 2020, 06:39
foto
Caricom-voorzitter, premier Mia Mottley van Barbados houdt een speciale vergadering over Covid-19 in de regio. (Foto: Barbados Today)


De voorzitter van de Caribische Gemeenschap (Caricom), premier Mia Mottley van Barbados, houdt vandaag, zondag 1 maart, een speciale bijeenkomst op het eiland om mogelijkheden te bespreken om de regio te beschermen tegen de ziekte van de nieuwe coronavirus, Covid-19. De vergadering wordt gehouden in het Lloyd Erskine Sandiford Centre in Barbados.

Het zal een aantal regeringsleiders, Caribische ministers van Volksgezondheid en hun belangrijkste medische functionarissen, vertegenwoordigers van de Pan Amerikaanse Gezondheidsorganisatie, het Caribbean Public Health Agency, het Caribbean Community Implementation Agency for Crime and Security en het Caribbean Disaster Emergency Management Agency samenbrengen. Premier Mottley nam het besluit om de speciale vergadering te houden na overleg met de uittredende Caricom-voorzitter, premier Allen Chastanet van St. Lucia.

Beide leiders hebben op woensdag 26 februari en vrijdag 28 februari via videoconferentie deelgenomen aan twee spoedvergaderingen van de Raad voor Menselijke en Sociale ontwikkeling (Cohsod) en Chief Medical Officers voor Covid-19. Tijdens hun ontmoeting in Barbados zullen Caribische leiders een aanbeveling van de Cohsod-werkgroep over regionale coördinatie voor het beheer van het virus en andere infectieziekten op passagiersschepen overwegen. Chief executive officers van cruisemaatschappijen en luchtvaartmaatschappijen die de regio bedienen worden uitgenodigd om deel te nemen aan de speciale sessie.

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid vertegenwoordigt Suriname op deze bijeenkomst. Het ligt in de bedoeling dat op de vergadering een gezamenlijk reisadvies zal worden gegeven voor de regio. 
Advertenties