President niet bezorgd over opschorten geldzending Fed
29 Feb 2020, 00:51
foto
President Desi Bouterse tijdens een persconferentie in Nickerie.


Dat de Federal Reserve Bank New York (Fed) het verzenden van US-dollars naar Suriname aangehouden heeft, is niet zo zorgwekkend, meent president Desi Bouterse. Hij hield vrijdag een persconferentie in Nickerie waarbij journalisten diverse vragen aan hem konden stellen. De Fed maakt een pas op de plaats en wil volgens Bouterse zien wie de nieuwe governor zou worden, na alle perikelen die zich hebben voorgedaan op de Centrale Bank van Suriname (CBvS). 

De president deelde mee dat er gesproken zal worden met de Fed. Dit ligt op het terrein van de president van de CBvS. Binnenkort zal Maurice Roemer, de nieuwe topman van de CBvS, of persoonlijk naar New York gaan of een delegatie daar naartoe sturen. "Ik maak mij niet zoveel zorgen. Wij hebben een klein probleem nu en u weet hoe de wereld is. We hebben altijd met passen en meten, lenen het hoofd boven water gehouden. Maar de wereld is klein. De wereld weet ook wel nu eindelijk waar Suriname ligt", merkte de president op. 

"Wanneer het gaat om olie en gas in de wereld, kan ik u zeggen dat als Suriname nu de wereld instapt, moet je oppassen dat je niet struikelt, want de lopers zijn zo dik. Er gaan grote belangen spelen en God heeft ons op het juiste moment gezegend met de eerst grote vondst, waarvan wij de omvang nog niet juist kunnen vaststellen, maar we kunnen praten van een grote vondst, zowel gas als olie. En de tweede staat over enkele dagen voor de deur, vermoeden we", liet de president optekenen. 
Advertenties