Guyana maandag naar de stembus
29 Feb 2020, 12:24
foto
Vicepresident en minister van Openbare Veiligheid van Guyana, Khemraj Ramjattan, heeft de verkiezingsdag tot een vrije dag verklaard.


In buurland Guyana worden maandag verkiezingen gehouden. De Guyanese regering heeft 2 maart, de dag waarop de algemene en regionale verkiezingen in het hele land worden gehouden, uitgeroepen tot een nationale vrije dag. Vicepresident en minister van Openbare Veiligheid, Khemraj Ramjattan, zei dat scholen en openbare gebouwen tijdens de vrije dag kunnen worden gebruikt als stembureaus.

Vooruitlopend op de verkiezingen heeft de Guyana Elections Commission (Gecom) de officiële kiezerslijst gepubliceerd met 660.998 namen. Bharrat Jagdeo, voorzitter van de belangrijkste oppositiepartij People's Progressive Party-Civic (PPP-C), heeft de waarnemersmissies in Guyana aangespoord om voor de komende verkiezingen de hoofden van de Guyana Police Force en de Guyana Defence Force te ontmoeten, opdat zij garanties geven over de geldende beveiligingsregelingen voor de verkiezingen. Jagdeo heeft tijdens een persconferentie gezegd dat hij zich zorgen maakt over de gereedheid van de veiligheidsdiensten. Hij heeft die zorgen geuit bij de waarnemersgroepen in Guyana.

"We willen garanties dat ze zich in een staat van paraatheid bevinden. Ik heb problemen gehoord over voertuigen die niet gereed waren, de training die niet goed ging," stelde Jagdeo. "Ze zeggen dat ze geen regionale vertegenwoordigers gaan gebruiken en alleen politieagenten zullen inzetten." De PPP-C-voorman merkte op dat als dat besluit is genomen, ze er dan voor moeten zorgen dat ze genoeg politieagenten hebben voor elke stemlocatie.

Leden van de politie zijn meestal gestationeerd op stembureaus in het hele land om ervoor te zorgen dat de veiligheid op die stembureaus wordt gehandhaafd. Jagdeo gaf aan dat hij de verzekering wil dat zaken die onder de bevoegdheid van de politie zullen vallen, onpartijdig worden behandeld.
Advertenties

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April