Zoon getuigt in aanrijdingszaak
28 Feb 2020, 01:46
foto


Bienotjprakas D. staat terecht, omdat hij op 14 januari onder invloed van alcohol een aanrijding heeft veroorzaakt. Twee personen liepen daarbij zwaar lichamelijke letsels op. Bij de man werd een alcoholgehalte van 2,3 promillage gemeten. Op de rechtszitting van donderdag is door kantonrechter Duncan Nanhoe de zoon gehoord in deze strafzaak. 

De zoon verklaarde dat de vader de kostwinner is thuis en dat zoiets hem voor het eerst is overkomen. Hij vindt het erg om zijn vader in zo een situatie te zien. De magistraat voerde aan dat de verdachte stomdronken was en toch achter het stuur ging. De zoon zei dat zijn vader dit nooit eerder had gedaan. 

De getuige vertelde dat het gezin vijf personen telt en dat hij als bijrijder ook wat verdient. Doordat zijn vader nu in het gevang zit, hebben ze het financieel moeilijk. Zijn oma is een seniore burger, zijn zusje en neefje werken niet. De kantonrechter merkte op dat de twee slachtoffers nu niet in staat zijn om te werken door de letsels die ze opgelopen hebben. Op 26 maart zal deze zaak verder behandeld worden. 

Advertenties