Abdoel: Milieu Raamwet klaar voor behandeling
28 Feb 2020, 08:34
foto
Amzad Abdoel, voorzitter commissie van rapporteurs Milieu Raamwet.


De voorbereiding van de Milieu Raamwet voor de openbare behandeling in afgerond door de commissie van rapporteurs, onder leiding van Assembleelid Amzad Abdoel (NDP). De commissie is zover om vandaag in huishoudelijke vergadering haar laatste verslag uit te brengen en het parlement goedkeuring te vragen om de ontwerpwet nu in het openbaar te behandelen, zegt Abdoel aan Starnieuws. 

Samen met Conservation International Suriname (CIS) en de initiatiefnemers is donderdag de ontwerpwet doorgenomen. CIS is als laatste betrokkene gehoord. Er zijn volgens Abdoel concrete wijzigingsvoorstellen gedaan en die zijn ook besproken. We hebben ook feedback gehad van Stichting Projekta en Staatsolie. De initiatiefnemers moeten zich nog uitlaten over welke wijzigingsvoorstellen ze meenemen, laat Abdoel optekenen. 

In elk geval wordt de laatste versie dan in de plenaire vergadering besproken. De Raamwet is een lang gekoesterd belangrijk wetsproduct. Dit voorstel wordt gedragen door initiatiefnemers van verschillende fracties: Jennifer Simons (NDP, Carl Breeveld (DOE), Asiskumar Gajadin (VHP) en Melvin Bouva (NDP). 

"Als voorzitter van de commissie hoop ik de ontwerpwet volgende week al in de plenaire vergadering te mogen behandelen. Er is compromis hierover en er zijn geen principiële bezwaren. De behandeling kan wel lang duren, maar zal wel smooth moeten verlopen. Als we wat energie erin stoppen is één vergaderdag al genoeg," zegt Abdoel. In de commissie van rapporteurs zitten verder Marinus Bee (ABOP), Silvana Afonsoewa (NDP), Riad Nurmohamed (VHP), Grace Watamaleo (NDP), Roché Hopkinson (NDP) en Patricia Etnel (NPS).
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April