Pompgemaal Wageningen krijgt nieuwe pompen
27 Feb 2020, 22:37
foto
De stalen delen van de pomp worden verwijderd. (Foto: LVV/NII)


Het pompgemaal te Wageningen krijgt binnenkort nieuwe pompen. Intussen is gestart met het verwijderen van de stalen delen van pomp 3. De werkzaamheden voor installatie van de nieuwe pomp gaan 4 tot 5 weken duren, waarna de elektrische installatie kan plaatsvinden. Wanneer de nieuwe pomp operationeel is, zal de capaciteit aanmerkelijk toenemen.                             

De oude pompen 1 en 2 worden tijdens de werkzaamheden draaiende gehouden om zo min mogelijk stagnatie te veroorzaken. Volgens de directievoerder is het tekort aan irrigatiewater onder andere het gevolg van de zouttong die steeds meer landinwaarts komt en doordat de oude pompen niet meer op volle toeren kunnen draaien. De kapotte Arawarasluis zorgt ook voor problemen. Daar gaat er veel water verloren en deze sluis moet ook nodig gerepareerd worden, zegt de voorlichting van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). Door de inzet van mobiele pompen probeert men het gebrek aan irrigatiewater te minimaliseren.

Aan de telers wordt gevraagd om het beschikbare irrigatiewater zo lang mogelijk vast te houden op hun areaal. Het beschikbare irrigatiewater moet zo efficiënt mogelijk worden gebruikt. De voorlichting van LVV geeft aan dat het ministerie met man en macht eraan werkt om het tekort aan irrigatiewater duurzaam op te lossen.

Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April