LVV voorkomt erger; takels sluis Jankikanaal vervangen
21 Feb 2020, 20:21
foto
Medewerkers van het ministerie van LVV, vervoeren de takels naar de sluis bij het Jankikanaal in Saramacca. (Foto's: LVV/NII)


Door de diefstal van de takels van de sluisdeuren bij het Jankikanaal in Saramacca, kon het overtollige water van de arealen niet worden weggepompt en ook geen water voor de landbouwgronden worden aangevoerd. Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft om te voorkomen dat de landbouwpercelen zouden onderlopen, donderdag de takels vervangen.

De plaatselijke boeren waren bang, dat hun landbouwgronden door de regens van de afgelopen periode zouden onderlopen. Door het ingrijpen van het ministerie is dit echter voorkomen. Er is aangifte gedaan van de diefstal van de takels.

De dieven hebben moeten klimmen om de takels te bereiken en deze los te branden. Minister Rabin Parmessar van LVV was zeer ontdaan door deze daad. “We hebben gelijk maatregelen getroffen, omdat wij beseffen wat de gevolgen kunnen zijn als wij de sluisdeuren niet kunnen bedienen. Het ministerie doet een beroep op de boeren een oogje in het zeil houden, zodat dit zich niet herhaalt.”

De sluisdeuren bij het Jankikanaal zorgen ervoor dat overtollig water kan worden afgevoerd en indien nodig water kan worden ingelaten. De boeren van Saramacca zijn sterk afhankelijk van het Jankikanaal, meldt de voorlichting van LVV, via het Nationaal Informatie Instituut.

Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April