Getuige gehoord in mishandelingszaak
21 Feb 2020, 09:43
foto


Sureshkoemar C. wordt verweten dat hij zijn buurjongen met een scherp voorwerp steken heeft toegebracht. In deze strafzaak heeft kantonrechter Maytrie Kuldipsingh een getuige gehoord op de rechtszitting, donderdag. De getuige, een buurman, verklaarde dat hij het slachtoffer en de verdachte niet met een mes gezien had. 

De getuige vertelde dat op die bewuste dag de buurjongen en de verdachte, ook een buurman van hem, elkaar over en weer uitscholden. Op een gegeven moment rende de buurjongen naar zijn woning en kwam met een koevoet terug. Zijn vader pakte de koevoet af en de verdachte en het slachtoffer raakten in een worsteling. De getuige zag het slachtoffer wel met een koevoet komen, maar zag hem niet met een mes of enig scherp voorwerp. Daarna zag hij dat er bloed sijpelde over het lichaam van het slachtoffer. Hij heeft niet gezien of de verdachte de steken heeft toegebracht. 

De verdachte verklaarde dat hij zich bedreigd voelde en zich moest verdedigen. Daarom ging hij in de worsteling. Hij bleef erbij dat hij zelf geen mes bij zich had en dat het slachtoffer zelf het mes bij zich had. Op een gegeven moment is het mes uit zijn handen gevallen en door de worsteling is hij daardoor geraakt. Sureshkoemar C. benadrukte dat hij de steken niet heeft toegebracht. Ook kan hij niet verklaren hoe zijn buurjongen de steekverwondingen heeft opgelopen. Op 12 maart zal er requisitoir gehouden worden in deze strafzaak. 

Advertenties