Indiase acteur Manoj Kumar krijgt Golden Era onderscheiding
19 Feb 2020, 15:40
foto
Manoj Kumar met zijn Golden Era Bollywood onderscheiding van de World Book of Records.


De legendarische Indiase acteur, Manoj Kumar, heeft de World Book of Records Golden Era Bollywood onderscheiding gehad. Daarmee erkent World Book of Records de ongeëvenaarde bijdrage van de acteur aan de Indiase cinema door het benadrukken van patriottische, sociale en culturele gevoelens in Hindi cinema. Eerder viel dezelfde eer ook aan de legendarische acteur Dilip Kumar.

Manoj Kumar (82) behoort tot één van de meest geëerde en populaire sterren van de Indiase filmgeschiedenis. Hij staat bekend om zijn rollen in en regisseren van films met patriottische thema's in de periode 1957-1995. Dat leverde hem de bijnaam Bharat Kumar op.

In 1992 kende de Indiase regering hem de titel Padma Shri toe. In 2015 kreeg hij de hoogste onderscheiding van India in de bioscoop, de Dadasaheb Phalke Award. Manoj Kumar wordt herinnerd voor zijn veelzijdige optredens in films zoals: Hariyali Aur Raasta, Woh Kaun Thi, Himalaya Ki God Mein, Do Badan, Upkar, Patthar Ke Sanam, Neel Kamal, Purab Aur Paschim, Beimaan, Roti Kapda Aur Makaan, Dus Numbri, Sanyasi en Kranti.

De Indiase premier Narendra Modi heeft Padma Shri Manoj Kumar gefeliciteerd met deze erkenning. Ook de legendarische zangeres Lata Mangeshkar bracht hem de felicitaties. Ook zijn mede-acteurs in zijn hoogtijdagen feliciteerden hem onder wie Shri Dharmendra, Shri Amitabh  Bachcha, Shri Prem Chopra, Waheeda Rahman, Saira Banu, Asha Parekh en Shri Jeetendra.
Advertenties