Assuria wil meewerken verkoop 'Blauwmeer' aan derde
09 Feb 2020, 11:30
foto


Assuria bevestigt in een persbericht dat het bedrijf benaderd is door de Centrale Bank van Suriname (CBvS) om mee te denken over de wederverkoop van het perceelland te Accaribo aan derde investeerders. President Desi Bouterse heeft vrijdag ook meegedeeld dat deze deal wordt afgeblazen. Er is US$ 20 miljoen betaald voor dit terrein (Blauwmeer). 

Assuria zegt dat de verkoop aan de CBvS geheel transparant en richtig heeft plaatsgevonden. Assuria is bereid om  een bijdrage te leveren over wederverkoop van het perceel. De president had aangegeven dat bij de verkoop niet gehouden is aan de compliance-regels. 

De deal is gesloten door gewezen governor Robert van Trikt. De raad van toezicht was het niet eens met de koop. Betoogd werd dat de verkoop in strijd is met de Bankwet. Intussen is er een 'second opinion' gevraagd over de koop. Er is een negatief advies uitgebracht. Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën had uitgelegd dat de verkoop bedoeld was om De Surinaamsche Bank te redden. 

Het perceel was van van de joint venture DSB/Assuria Vastgoed (DAVG). Assuria heeft 51% en DSB 49%. De foute aankoop van dit terrein jaren geleden drukte zwaar op de bank. De CBvS heeft besloten in te springen en de bank te ondersteunen. 
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April