NDP: Veel misinformatie rond 'kasreserve'; hoofd koel houden
08 Feb 2020, 00:54
foto


Het geloof in eigen kunnen krijgt steeds meer gestalte. Wij van de NDP brengen allereerst in herinnering de historische overname en beheer van de Afobakadam, voorts de historisch significante olievondst voor de kust van Suriname. Wij zullen ons op dit moment tot deze twee mijlpalen ten gunste van de huidige en toekomstige generaties  beperken. Het voornoemde is goed nieuws maar er is samen nog een lange weg te gaan. Op die lange weg komen wij ook zaken tegen waarover wij samen verder over moeten nadenken, weloverwogen besluiten over moeten nemen en verder uitvoering aan moeten geven. 
 
De perikelen inzake de zogeheten 'kasreserve kwestie' zijn ons op deze lange weg niet onopgemerkt gebleven. Vanaf het moment dat bewust en onbewust heel veel misinformatie inzake deze kwestie door kwaadwilligen naar de samenleving  is gebracht, is er heel veel stof gaan opwaaien. Dit heeft negatieve implicaties gehad niet alleen voor de banken en de regering maar ook voor 'moesje', de jongeren, ondernemers, kortom voor de hele samenleving. Wat wij moeten beseffen is dat wie zijn neus schendt zijn aangezicht schendt. Wij haasten ons om te benadrukken dat de NDP nog steeds staat achter de kruistocht tegen corruptie, met in ogenschouw dat een verdachte onschuldig blijft tot schuld is bewezen. 
 
In het licht van de voornoemde kwestie en de implicaties daarbij heeft de President van de Republiek Suriname, Z.E Desiré D. Bouterse ervoor gekozen om uit hoofde van zijn verantwoordelijkheid en liefde voor dit land een persconferentie te houden om uitgebreid de stand van zaken te belichten en de rust te helpen bewaren. 
 
Uit de eerste persconferentie is komen vast te staan dat: 
- De middelen van het publiek veilig zijn; 
- Veel misinformatie is gebracht naar de samenleving; 
- Er tot dusver geen sprake is van gestolen US$ 100 miljoen kasreserve. 
- De regering samen met CBvS, de commerciële banken en andere actoren werkt om tot nieuwe structuren te komen zodat er een structurele oplossing is; 
- Elk van de actoren heeft nu een rol te vervullen om het vertrouwen en rust te doen wederkeren en te waarborgen. 
- In casu ex-governor Van Trikt zal het recht zijn beloop hebben; en in herinnering brengen dat hij mede verantwoordelijk was voor het succes dat wij in de rechtszaak van de 19,5 miljoen euro hebben behaald. 
- Diverse actoren in de samenleving hebben bevestigd dat zij graag onrust voorstaan in ons mooi land en ons proberen te begiftigen met het negatieve en valse. 
 
Desalniettemin wijst de NDP ook bekend als de 'soso lobi' beweging niet naar het falen van deze minderheid, maar eendachtig onze lijfspreuk 'meedenken, meebeslissen, meedoen' steken wij verder de koppen bij elkaar ten gunste van de huidige en toekomstige generaties o.a voor het verder invullen van het natraject van de significante olievondst; het baggeren van de Suriname rivier; verdere aanpak van de infrastructuur; het bouwen van huizen; het verder brengen van schoon drinkwater en energie naar gezinnen die het decennia lang moesten ontberen en vul het rijtje maar zelfs aan. 
 
Wij roepen u daarom ook op om het hoofd koel te houden en slechts af te gaan op berichten afkomstig van de Surinaamse regering en bij eventuele onduidelijkheden zich ook tot die officiële bronnen te wenden.  
 
De Nationale Democratische Partij (NDP) 
Advertenties