Brunswijk: Koers gaat niet omlaag met geweld
08 Feb 2020, 00:00
foto
ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk


ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk heeft gezien hoe een cambio in Commewijne vrijdag is aangepakt met groots machtsvertoon. "De koers zal niet omlaag gaan met geweld en politie en militairen met wapens afsturen op cambio's. Er is goed beleid nodig om de koers in de hand te houden," zegt de politicus in gesprek met Starnieuws. 

Minister Stephan Tsang heeft vrijdagmiddag op een persconferentie van president Desi Bouterse meegedeeld dat illegale cambio's worden aangepakt. Op verschillende adressen in Commewijne zijn razzia's gehouden. Illegale cambio's zijn gesloten, terwijl ze ook verhoord zijn. Er is beslag gelegd op grote bedragen geld. Het ging om een gecombineerde actie van diverse eenheden. 

Brunswijk zegt dat er geen geweld gebruikt moet worden om mensen die jarenlang al een cambio hebben aan te pakken. Hij haalt aan dat er een groot begrotingstekort is dat de regering moet dichten door bezuinigingsmaatregelen en goed financieel beleid. Hij keurt het af dat met zo'n machtsvertoon opgetreden wordt. De koers gaat niet omlaag door dit soort acties, meent de politicus. 
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April