Politie-operatie Alpha in uitvoering
06 Feb 2020, 14:00
foto


Operatie 'Alpha' van het Korps Politie Suriname (KPS) is sinds kort aangevangen. De operatie heeft te maken met het verhogen van de veiligheid in het algemeen en de verkeersveiligheid in het bijzonder. Zo is er sprake van verhoogde pro- en motorfietssurveillance door opvallende maar ook onopvallende voertuigen.

Het korps laat weten dat zij verhoogde verkeerscontroles waaronder algehele-, alcohol-,  snelheidscontroles en controles gericht op het rijden met getinte ruiten en rijden door rood licht uitvoert. Verhoogde controles op de bussen en bromfietsen, in het bijzonder op hun rijgedrag en zuivering van de binnenstad van Paramaribo, "maar ook van alles wat indruist tegen het algemeen belang en de wettelijke voorschriften," meldt het korps.

Als onderdeel van operatie 'Alpha' worden opgesomd:
- verhoogde controles/surveillance, zowel opvallend als onopvallend, in de omgeving van de scholen zowel bij aanvang als afloop;
- optreden tegen overluid muziek zowel voertuigen op of langs de openbare weg alsook de tourbussen;
- optreden tegen hangjongeren op de hoeken van straten en/of voor winkels;
- optreden tegen personen die alcohol nuttigen voor winkels en/of voorbijgangers cq. klanten lastig vallen, maar ook tegen die winkeleigenaren die zich niet houden aan de vergunningsvoorwaarden;
- operatie HOOP waaronder SOL Wilhelminastraat en omgeving, Shell on the run en omgeving , Ma-retraite Mall en omgeving en ook Sol Welgelegen en omgeving.

De politie doet met de mededeling van de uitvoering van operatie 'Alpha' ook een beroep op de gemeenschap om zich te houden aan de wettelijke voorschriften, de verkeerswetgeving en aan de waarden en normen die gelden in het land. "Ook wordt op u het beroep gedaan alle bevelen en aanwijzingen van de politie stipt op te volgen."
Advertenties