Koppel hoort twee jaar tegen zich eisen in drugszaak
04 Feb 2020, 10:43
foto


Het koppel Rinette S. en Jason S. wordt samen met Sureshkumar B. verdacht van overtreding van de Wet Verdovende Middelen. De verdachten hebben een volmondige bekentenis afgelegd. Rinette S. heeft vier minderjarige kinderen onder wie één met een beperking.  Rinette S. en Jason S.  hoorden op de rechtszitting van maandag  twee jaar celstraf tegen zich eisen door officier van justie Shanta Mahadew voor het smokkelen van 586 gram cocaïne op 25 september door Officier van justitie, Shanta Mahadew. Tegen de medeverdachte Sureshkumar B. eiste ze drie jaar celstraf voor het verstrekken van 620 gram cocaïne. 

De kinderen van het koppel hebben het nu moeilijk en kunnen niet naar school gaan. Mahadew voerde aan dat het om een ernstig feit gaat. Rinette S. had twee koffers bij zich en kwam zenuwachtig over. Haar antwoorden waren onsamenhangend. Ze werd aan de urinetest onderworpen die positief bleek te zijn. Ze hadden bolletjes ingeslikt en werd onwel. Ze moest in het ziekenhuis opgenomen worden. Dit had ze samen met haar vriend Jason S. gedaan, die opgespoord en aangehouden werd. 

Het paar verklaarde de drugs van Sureshkumar B. te hebben ontvangen, maar kwamen vervolgens terug op hun verklaringen. Sureshkumar B. ontkent de drugsverstrekker te zijn. De moeder van de vrouw had verklaard dat de kinderen vaak bij haar bleven, omdat Rinette S. nonchalant zou zijn. Jason S., met wie ze nu een jaar een relatie heeft, was eerder veroordeeld voor verkrachting. Op 16 maart zal deze zaak verder behandeld worden. 


Advertenties