Strafrechtelijk onderzoek tegen Van Trikt begonnen
03 Feb 2020, 12:06
foto


Het strafrechtelijke onderzoek naar de gewezen governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), Robert van Trikt, is al begonnen. Eerder was meegedeeld door de leiding van de CBvS dat het Openbaar Ministerie gevraagd is een onderzoek te doen naar mogelijke onrechtmatige handelingen die de afgelopen maanden hebben plaatsgevonden door Van Trikt. 

Het parket van de pg deelt mee dat ruim een week geleden, na de bespreking op het presidentieel paleis, op 28 januari via Naarendorp Advocaten een brief is ontvangen. Deze is afkomstig van de CBvS en getekend door regeringscommissaris Vijay Kirpalani en de drie bankdirecteuren Michael Soeknandan, William Orie en Faranaz Hausil. 

"De brief bevat een met redenen omkleed verzoek tot het instellen van een opsporingsonderzoek welk verzoek volgens opgave, mede op instructie van de minister van Financiën, heeft plaatsgevonden", meldt het Openbaar Ministerie in een persbericht. 

In samenspraak met de minister van Justitie en Politie is een rechercheteam samengesteld en zijn voorzieningen getroffen voor het instellen van een strafrechtelijk onderzoek. Met dit onderzoek is inmiddels een aanvang gemaakt, wordt er meegedeeld. 
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April