Gekleurde fouten
03 Feb 2020, 23:11
foto


Falen bestaat niet! hoor ik de optimist(en) vaker zeggen. Falen of te wel fouten maken is inherent aan het leven simpelweg omdat een leven zónder fouten, niets anders dan een illusie is! Toch realiseer ik me dat sommige foutieve handelingen totaal niet hoeven (te gebeuren) én derhalve volkomen onacceptabel zijn. Dat is in de case van onze kasreserve zeker het geval. Hoe? ja hoe heeft het kunnen gebeuren? Zonder overleg? Zonder afstemming? Wat een toestand, erg ondoordacht én totaal afkeurenswaardig! De belangrijkste vraag is natuurlijk als dit het zoveelste schandaal zal zijn welke in de doofpot verdwijnt? Of zal er nu eindelijk worden afgerekend met deze donkere wolk (van corruptie) die ons land al geruime tijd teistert. Waar blijft de kruistocht? Het is nu of nooit!  

Deze case is het zoveelste bewijs dat (sommige) leiders totaal geen rekening houden met de geldige wet/regelgeving, eigenlijk gewoon lak hebben aan het volk en daarmee ook het Surinaamse belang ( bewust torpederen). Ik zeg dit omdat het om onze bank gaat, het zijn onze reserves! Wie ook daar verantwoordelijkheid voor draagt, moet beseffen dat het om Suriname gaat, dat is iedereen ongeacht partijpolitieke kleur. Het getuigt daarom van pure ondeskundigheid en of grove onverantwoordelijkheid wanneer deze realiteit (bewust) niet gerespecteerd en derhalve  niet nageleefd wordt. Soort van na mij de zondvloed! 
 
Nu hebben kleur(en) en fouten waarschijnlijk niks met elkaar gemeen, toch worden ze steeds met elkaar in verband gebracht. Hoe? Door de mensen die tot een bepaalde politieke partij (kleur) behoren en de door hun gemaakte fouten aan elkaar te relateren. Daar zijn er voldoende voorbeelden van. Maar als je nu 'gekleurd' bent of niet, het is logisch te begrijpen dat dit gewoon niet kan. Hoe komt men überhaupt op het idee?

De kleuren welke in deze case centraal staan zijn: groen, wit, rood en geel. Het gaat om Suriname en het Surinaamse belang. Rekening houdend met deze gedachte, zou deze fout nimmer hebben moeten plaatsvinden. Nationaliteit boven loyaliteit! Dat moeten wij nu wél doorhebben.
Reserveren doe je onder andere voor 'moeilijke' tijden, het zijn middelen waar je altijd op terug kunt vallen. Nu kan dat niet (meer), hoe verder dan? 

Nathalie Valpoort 
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April