Breeveld vraagt president terugdraaien ontruiming sportveld
02 Feb 2020, 15:35
foto
Assembleelid Carl Breeveld


Assembleelid Carl Breeveld (DOE) heeft president Desi Bouterse schriftelijk gevraagd de beslissing terug te draaien over het beëindigen van de overeenkomst met de Stichting Abrabroki, Beekhuizen en Omgeving (ABSO). Dit gezien het belang van deze organisatie voor de buurt. Het ministerie van Sport & Jeugdzaken beëindigt de overeenkomst met ABSO die sinds 2005 het beheer voert over het Reinier de Rooy sportveld. Vrijdag moest het terrein ontruimd worden. Er is echter nog niks gebeurd.  

Voorzitter Steven Reyme heeft ook geprotesteerd tegen het besluit van het ministerie, maar er is nog geen positief resultaat gekomen. Breeveld heeft de president aangeschreven om een oplossing te brengen in deze kwestie. Hij wijst erop dat de overeenkomst met de Staat Suriname, met name het ministerie van Sport en Jeugdzaken dateert van juli 2005 waarbij de stichting het recht van beheer verkregen heeft over het Reinier de Rooy sportveld, alwaar dagelijks diverse sport- en ontwikkelingsactiviteiten worden ontplooid.
 
"Het werk van deze organisatie verdient alle ondersteuning omdat het zich vooral voltrekt in deze z.g. kansarme buurten. Het is naar onze mening, onmogelijk deze activiteiten stop te zetten gelet op het belang van sport en toerusting voor onze jeugd. Deze organisatie heeft een verwaarloosd gebied met veel inspanning omgezet in een bruikbare omgeving waar honderden jongeren gebruik van maken. De investeringen in gebouwen geven aan  dat toekomstgericht gewerkt is met het doel duurzaam bij te dragen aan de ontwikkeling van jongeren. Dit is niet onopgemerkt gebleven bij vele personen en instanties die daarom concrete bijdragen geleverd hebben in de vorm van donaties. Op deze wijze zijn onder meer de gebouwen op het terrein tot stand gekomen," schrijft Breeveld. Er is nog geen reactie gekomen op het schrijven. 
 


Advertenties