Gajadien: Adhin verliest verstand en liegt 
01 Feb 2020, 10:37
foto
Assembleelid Asiskumar Gajadien


Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP) merkt tegenover Starnieuws op dat de uitspraken van de vicepresident (vp) Ashwin Adhin over het mogen gebruiken van de kasreserve door de regering, niet alleen een regeringsfunctionaris onwaardig is, maar meer nog openlijke verkondiging van leugens is naar de samenleving toe. Allereerst kan Gajadien het zich niet voorstellen dat de vp aangeeft dat de gelden van het volk bij de banken gebruikt mogen worden voor budgettaire uitgaven. "Daar merk je dat het basisprincipe van wat niet van jou is, daar mag je niet aankomen. Want dat wordt stelen genoemd. Wie is nou een leeghoofd?"

Ten tweede geeft de vp aan dat er afspraken zijn met de Surinaamse Bankiers Vereniging (SBV), maar zegt andere dingen dan wat afgesproken is. "Dat wordt genoemd misleiding of leugen". Met de SBV is afgesproken: de vreemde valuta kasreservemiddelen worden op aparte bankrekeningen van de CBvS geplaatst bij een buitenlandse bank met minimaal een A rating, de middelen zijn alleen bedoeld als reserve voor de banken; het mag nergens anders voor worden aangewend. Het gebruik is afgebakend, er is een hek om geplaatst. ('ring-fencing').

Ten derde zijn deze middelen niet voor aardappelen, uien of valuta interventies. Want de afspraken zijn: reguliere beleggingen van de kasreserves mogen alleen worden gepleegd in het buitenland en alleen in liquide instrumenten met minimaal een A rating. Dus hier sprake van misleiding of verstandsverlies. "Zo kunnen wij doorgaan, maar wat hier tentoongesteld wordt is dat de regering mag stelen van het volk", stelt Gajadien. Met zijn uitspraken heeft Adhin de regering voor aap gezet, vindt de politicus. 

“Wij mogen dit nooit accepteren”. Hier is slechts een deel van de afspraken besproken, we wachten een officiële verklaring van de regering af. Voor het stelen van spaargelden van burgers moeten verantwoordelijken vervolgd en gestraft worden. Het volk moet weten waar geïntervenieerd is en hoeveel zodat ook duidelijk wordt wie met het geld van het volk vandoor is gegaan," zegt Gajadien. 
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April