Sapoen wil verantwoording regering over US$ 100 miljoen
31 Jan 2020, 23:04
foto
Politiek leider van HVB, Raymond Sapoen.


De regering zal met de meeste spoed duidelijke verantwoording moeten afleggen over de reden en de bestemming van de US$ 100 miljoen dollar onttrekking uit de kasreserves van de Centrale Bank van Suriname. “Dat zijn tegoeden van de Surinaamse samenleving die vertrouwt op een goed beheer door de bank en waarover er duidelijke spelregels zijn gemaakt," zei Raymond Sapoen, politiek leider van de Hervormings en Vernieuwingsbeweging (HVB) op een wijkvergadering te Tout Lui Faut in het district Wanica. 

"Regering musu kon taigi wi fa den sma o kis den moni baka. "We zijn nog niet goed bekomen van de corruptieschandalen van de gewezen governor Van Trikt of we worden weer verrast met deze zorgwekkende ontwikkeling die ons financieel verkeer en het vertrouwen van het publiek, enorm schaadt. Er moet onmiddellijk een geruststellende verklaring komen van de regering naar de samenleving en de banken toe," stelde Sapoen vrijdagavond. 

"Elke dag langer wachten is alleen maar meer schade. Regering, now na damage control!" De HVB-topman vond het heel jammer dat er geen overleg plaatsvond over deze financiële interventie en stelde dat zijn partij niet meegesleept wil worden in deze onsmakelijke kwestie. "Unu ne go tik slag, da tra man e meki slag. We gaan ervan uit dat het geld een bestemming heeft gehad in 's lands belang en niet in de zakken van een paar bonzen is verdwenen, maar dan nog is transparantie belangrijk", betoogde Sapoen. 

Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April