Man doodgestoken door (Haïtiaanse) landgenoot
30 Jan 2020, 20:39
foto


Getho Juanvin (37) die de Haïtiaanse nationaliteit heeft, is woensdagavond na een steekpartij overleden. De politie van het bureau Uitvlugt troffen op de kruising Jagernath Lachmonstraat/Brokopondolaan het levenloze lichaam aan. De man is neergestoken door de 27-jarige Haïtiaan Nikinson M.

Uit het voorlopige onderzoek is naar voren gekomen dat de twee mannen, samen met hun partners, op hetzelfde adres woonachtig waren. Nikinson M. hield op die bewuste woensdag zijn partner voor dat zij het huis moest verlaten waarna hij wegging. Toen hij in de avonduren terugkeerde en zag dat zijn vrouw nog in het huis was zette hij haar kledingstukken buiten het huis om haar te dwingen om weg te gaan.

Getho vond de handelswijze van Nikinson M. niet correct om zijn partner in de late avonduren uit huis te zetten. Er ontstond eerst een woordenwisseling tussen de twee mannen waarna zij met elkaar op de vuist gingen. Nikinson M. liep na het vuistgevecht naar zijn auto en haalde daaruit een mes te voorschijn. Met dat mes bracht hij Getho ettelijke steekverwondingen toe.

Na zijn daad verliet de man de plek om kennelijk uit handen van de politie te blijven. Na enige tijd meldde hij zich aan bij de politie met een mes en een houwer in zijn bezit. Nikinson M. verklaarde dat het slachtoffer zich met de houwer had bewapend terwijl hij dat mes als wapen had. Na overleg met het Openbaar Ministerie is Nikinson M. in verzekering gesteld en de twee scherpe voorwerpen zijn in beslag genomen.

Het ontzielde lichaam van Getho is na overleg met het Openbaar Ministerie in beslag genomen voor obductie. De afdeling Kapitale Delicten van de politie zal belast worden met het nader onderzoeken van deze zaak, meldt de politie Public Relations. 
Advertenties