Nickeriaanse boeren krijgen voorlichting over plaagbestrijding
29 Jan 2020, 23:03
foto
Voorlichters van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij geven boeren in de oostelijke polders in Nickerie voorlichting over bestrijden van plagen. (Foto: LVV/NII)


Boeren in de oostelijke polders in Nickerie krijgen al enkele weken voorlichting over de bestrijding van de bibietvlieg en Delphaciden in hun aanplant. Voorlichters van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) geven de informatie samen met medewerkers van het Anne van Dijk rijstonderzoekscentrum Adron.
 
De late inzaai in het gebied Uitbreiding Paradise en een tekort aan zoet water zijn debet aan het voorkomen van deze plagen. Deze omstandigheden maken de jonge padieplantjes zeer gevoelig voor ziekten en plagen. Ondanks het feit dat er buiten het officieel vastgestelde inzaaischema is ingezaaid, zal het ministerie van LVV de boeren zoveel als mogelijk bijstaan.

LVV wil het watertekort in dat gebied, zoals het in andere delen van het district wordt gedaan, samen met de belanghebbenden oplossen. Door het ministerie is al enige maanden een graafmachine ter beschikking gesteld aan boerenorganisaties en waterschappen, waarbij als vorm van burgerparticipatie, de boeren inkomen met brandstof.
Het voorlichtingsbeleid van het ministerie is erop gericht de samenleving beter van dienst te zijn, zegt LVV.

Minister Rabin Parmessar van LVV is voorstander van een nationale aanpak bij de bestrijding van ziekten en plagen en vraagt daarom ook de medewerking van de landbouwers, laat de voorlichting van LVV optekenen via het Nationaal Informatie Instituut. “Indien deze aanpak werkt kunnen wij de plagen in de landbouw minimaliseren en de productie naar grotere hoogten stuwen.”

Advertenties