PL-topper Eskak: We gaan afrekenen met kiezersbedrog
27 Jan 2020, 21:26
foto
Nasier Eskak, ondervoorzitter van PL.


"Onder de noemer van de eenheidsbeweging, waar elke Surinamer zich zou moeten aansluiten, zullen wij afrekenen met populisme. Mensen die beloven dat ze fly-overs en 18.000 huizen bouwen, en een trein die gaat van ergens naar nergens, doen aan kiezersbedrog. En wij gaan op 25 mei 2020 afrekenen met kiezersbedrog”, verzekerde Nasier Eskak, ondervoorzitter van de Pertjajah Luhur (PL), zondagavond tijdens een ressortmeeting te Domburg. 

Eskak, die ook aspirant DNA-kandidaat in Wanica is, hield de aanwezigen voor dat de eenheidsbeweging onder leiding van de PL niet in haar eentje zal kunnen werken aan de opbouw van het land. Hij benadrukte dat samenwerken, ongeacht afkomst of etniciteit, een must is en refereerde hierbij naar met name de regel “Hoe wij hier ook samen kwamen, aan zijn grond zijn wij verpand” van het volkslied. De eenheidsbeweging brengt de sociale rechtvaardigheid weer terug voor de samenleving en komt met een sociaal programma. De vier partijen die nu zitting hebben in de eenheidsbeweging hebben hun inzichten met elkaar gedeeld en zijn samen nagegaan hoe betere perspectieven te geven aan het volk. 

De PL-ondervoorzitter merkte op dat zoveel miljoenen zijn vrijgemaakt voor een autolening, terwijl het ontwateringsprobleem van Domburg nog steeds niet is opgelost. Er wordt zoveel geld besteed aan slechts twee auto’s (aangekocht door de Centrale Bank van Suriname), terwijl de straten van Domburg zoveel verzakkingen hebben. Eskak zei dat Domburg ruim 7000 zielen telt, van wie zeker meer dan de helft op 25 mei naar de stembus mag gaan om te bepalen wie de komende jaren inderdaad de belangen van het volk zal mogen behartigen, wie ervoor zal zorgen dat burgers elke maand uitkomen met hun salaris en wie zijn hoofd zal breken over hoe de gezondheidszorg te verbeteren. “Merkt u hoe de criminaliteit stijgt? Hoort u de minister van Juspol?”, vroeg Eskak. Waarop de aanwezigen luid riepen: “Nee!” 

Eskak stelde dat elke natie, elk volk een toekomst heeft en dat geldt ook voor Domburg als deel van het district Wanica. Ook Domburg heeft een toekomst en die wordt bepaald door de besluiten en acties die u vandaag neemt. “Tide yu sori dat het zo niet verder kan gaan in ons land en ik vraag daarvoor een groot applaus. Alleen door eenheid zullen we in staat zijn om Suriname te bevrijden van het kwaad van corruptie, nepotisme en geen oog hebben voor het belang van het volk”. 

PL is volgens de politicus in staat geweest om binnen het toenmalige beleid van regeringen, waar zij ook deel van heeft uitgemaakt, die sociale rechtvaardigheid te brengen als balans. Dat is er vandaag de dag niet meer. Ondanks de ontwikkelingen van de afgelopen jaren is te zien dat vertrouwen in elkaar de stuwende kracht is om de samenleving staande te houden. “De eenheidsbeweging heeft empathie voor het volk. Laten we eenheid vormen, laten we de gelederen sluiten en samen strijden voor een beter Suriname,” zei Eskak. 
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April