Onderwijsvriendelijke leslokalen voor betere leerprestaties
27 Jan 2020, 14:54
foto
Vrijwilligers van Suricorps bezig een leslokaal van de Richenel Sloote school onderwijsvriendelijk te maken. Dit project werd gefinancierd door de coöperatieve bank Godo.


De coöperatieve bank Godo heeft  samen met de vrijwilligersorganisatie Suricorps for Development het onderwijsvriendelijk leslokalenproject van de Richenel Sloote school ondersteund. Het verzoek van de school kwam van een klas en richtte zich tot dit leslokaal maar uiteindelijk zijn drie leslokalen aangepakt. Twee leslokalen zijn opgeruimd, schoongemaakt en geschilderd. Ook is de verlichting van deze klassen aangepakt. In twee van de leslokalen zijn vijf wandventilatoren geplaatst.

De middelen voor dit project is op verzoek van de school door de Godo Bank ter beschikking gesteld. Volgens Tanja Alken projectcoördinator bij Suricorps for Development, is vanwege de goede samenwerking met de bankinstelling een beroep gedaan aan Suricorps om dit project uit te voeren. Dertien vrijwilligers hebben zaterdag en zondag aan dit project gewerkt. We mogen tevreden zijn," zegt Alken. ”De schoolborden van twee klassen zijn ook aangepakt en voorzien van een laag schoolbordverf en ze lijken weer zo goed als nieuw”.  

Suricorps is een vrijwilligersorganisatie met meer dan 250 vrijwilligers. De ondersteuning van de vrijwilligers sinds de oprichting in 2013 is volgens Alken overweldigend. "We hopen met dezelfde voortvarendheid de gemeenschap ook dit jaar te dienen met duurzame ontwikkelingsprojecten. De focus gebieden van de stichting is onderwijs, gezondheid, cultuur, gender en milieu.

"Onderwijs neemt niet alleen bij ons, maar vanwege de social responsibility ook bij de bankinstelling Godo, een belangrijke plaats in. We weten met z'n allen dat onderwijs heel erg belangrijk is voor de ontwikkeling van het land. Sterker nog, we erop moeten toezien dat onze kinderen in een onderwijsvriendelijke omgeving de leerstof tot zich nemen, wat kan leiden tot betere leerprestaties. Daarom zijn we deze uitdaging ook aangegaan omdat we weten dat in sommige gevallen dat bijvoorbeeld de verlichting van de klas heel slecht is, of het is warm in de klas. Ik hoop dat meerdere leslokalen ook van andere scholen volgen", zegt Alken.
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March