Koppel aangehouden na twee aangiften
15 Jan 2020, 16:34
foto


Sarina U. (30) en Furgill V. (28) zijn aangehouden door de recherche van Regio Midden. Ze worden ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan onder andere diefstal, bedreiging en poging doodslag en overtreding van de Vuurwapenwet.

Twee slachtoffers van respectievelijk diefstal en bedreiging deden aangifte bij de politie. Volgens de benadeelde bood Sarina haar diensten aan via sociale media waarop hij gereageerd had. Na een afspraak te hebben gemaakt, zouden hij en de vrouw gaan uiteten. De vrouw kwam met Furgill in een auto aangereden. Tijdens de rit werd de man volgens zijn verdere verklaring gevraagd om wat bier te kopen in een winkel. Hij nam wat geld uit zijn tas, stapte uit en ging de winkel binnen. Het tweetal reed weg met de tas van de man waarin een bedrag van US$ 500 was.

In het andere geval raakte een tweede slachtoffer in een woordenwisseling met Furgill V. die later de vriend van Sarina U. bleek te zijn. Daarbij schoot Furgill V. met een vuistvuurwapen in de richting van de man. Het slachtoffer werd niet geraakt. Bij de aanhouding van de verdachten stuitte de politie op een gasbucks, welke in beslag is genomen. Naderhand is er een vuistvuurwapen met vier scherpe patronen achterhaald en eveneens in beslag genomen.

Het tweetal is na afstemming met het Openbaar Ministerie ingesloten. De verdachten geven toe de strafbare feiten te hebben gepleegd, echter verklaarde Furgill V. in de lucht te hebben geschoten met het wapen dat hij illegaal in zijn bezit had.

Tijdens het onderzoek kwam Mahinder B. in beeld als te zijn de verstrekker van het wapen. Deze verstrekker werd opgespoord en aangehouden. Na te zijn voorgeleid is hij eveneens in verzekering gesteld, meldt de politie Public Relations. 
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April