Breaking: Bouterse gaat naar zitting Krijgsraad
10 Jan 2020, 22:11
foto
NDP-voorzitter Desi Bouterse op het podium in Ocer vrijdagavond. Hij merkte op dat 2020 een goed jaar wordt. (Foto: René Gompers)


Desi Bouterse zal op 22 januari voor de Krijgsraad verschijnen. Hij heeft verzet ingesteld tegen het vonnis waarin hij tot 20 jaar cel is veroordeeld voor medeplegen van moord op vijftien critici van het voormalige militair bewind op 8 december 1982. Bouterse heeft op het NDP-podium tijdens een kadervergadering deze mededeling zojuist gedaan, dat hij aanwezig zal zijn.  

Bouterse zei dat hij een uitnodiging heeft gekregen voor woensdag 22 januari. "Mi o koiri go so", wijst hij op het podium lopend. Hij geeft een demonstratie hoe hij zal gaan naar de Krijgsraad.  

Na hem kwam Silvana Afonsoea aan het woord. 2020 is volgens Afonsoea het jaar van de NDP. De oppositie noch de Krijgsraad gaat de show stoppen. "No wan p'tjin japjapi no wan p'tjin kes kesi o stop a show". Zij deelde mee dat de NDP-voorzitter tevens president niet alleen gaat. Er is niet gemobiliseerd, maar iedereen die in Ocer aanwezig is, neemt vijf personen mee. 

Ondervoorzitter Ramon Abrahams deelt mee dat er wel een organisatie komt naar 22 januari toe.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April