Veel strafbare feiten bij schietincident Sunny Point
10 Jan 2020, 15:09
foto


Bij een schietincident te Sunny Point zijn een 13-jarig meisje en een 18-jarige jongen gewond geraakt. Zij zijn door hagel getroffen waarbij het meisje gewond was aan haar rechterdijbeen, linkerarm en borststreek. Het andere slachtoffer is gewond aan zijn rechter bovenarm en rug. De slachtoffers werden per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis.

De politie van Santodorp heeft het onderzoek ter plekke gedaan. De schutter is vermoedelijk een man bekend als Steven. Hij schoot met een jachtgeweer, vanuit zijn woning, op een groep jongeren die bezig was water te tappen uit een openbare tapkraan.

Volgens getuigen vond Steven dat de kinderen hem stoorden wanneer zij bezig waren water te tappen. Hij heeft de uitspraak gedaan dat hij op de jongeren zou schieten. De politie deed de woning van de verdachte aan maar niemand was aanwezig.

Kort nadat de politie de plaats verlaten had, kwam de melding binnen dat de woning van Steven in brand stond op het project. De ingeschakelde brandweer werd door omstanders gehinderd het vuur te blussen. De mensen waren zo agressief dat zij een ruit van het brandweervoertuig kapot hadden geslagen. De plaatselijke politie was genoodzaakt assistentie te vragen van collega’s van speciale eenheden om te helpen de orde en rust terug te brengen op de locatie.

Door het tijdelijk verhinderen van de brandweerlieden om hun werk te doen, kreeg het vuur kans om zich heen te slaan waardoor de woning nagenoeg totaal is afgebrand. De politie heeft sterk het vermoeden dat het huis in brand is gestoken, meldt de politie Public Relations.

Ondertussen is deze zaak voor verder onderzoek, door de politie van het bureau Santodorp, overgedragen aan de collega’s van de afdeling Recherche Regio Midden. Het onderzoek is gericht op het achterhalen en aanhouden van de schutter, de brandstichter(s) en de vernieler(s) van de brandweerwagen.

Advertenties