Abdoel: Oppositie heeft fouten in voordracht zo gelaten
10 Jan 2020, 12:19
foto
NDP-fractieleider Amzad Abdoel


NDP-fractieleider Amzad Abdoel vindt het vreemd dat de oppositie publiekelijk fel reageert over de bemensing van het Constitutioneel Hof (CHof) maar de door haar gemaakte fouten in de voordrachten niet corrigeert. Deze kwestie  was vandaag als agendapunt opgebracht op de huishoudelijke vergadering. "De oppositie heeft in de drie weken nooit de moeite genomen om fouten die ze gemaakt heeft bij haar voordrachten te corrigeren. Geen enkele kandidaat is voorgedragen voor een bepaalde functie. De president en vervanger van het CHof moet in functie worden voorgedragen. Ook moet worden aangegeven wie plaatsvervangende leden zijn. De oppositie had niet eens geloof in haar eigen kandidaten," zegt Abdoel aan Starnieuws. 
 
Abdoel meent dat de oppositie haar kandidaten als bakstenen heeft laten vallen. Geen woord hebben ze gerept tijdens de behandeling van dat agendapunt. Niet eens om die voordrachten aan te houden of te parkeren is een voorstel gedaan. Ze hebben letterlijk het besluit van de president geaccepteerd en met hun stilzwijgen goedkeuring aan gegeven," stelt de politicus. 
 
"Maar een beschuldigende vinger wijzen naar de president is wel hun voornaamste doel geweest. De president heeft gereageerd op voordrachten gedaan door het parlement. Hij kent geen voordrachten van coalitie of oppositie. Hij neemt in behandeling voordrachten die aan hem gepresenteerd worden. Op basis van voordrachten, die weken terug gedaan zijn, heeft het instituut van de president zijn werk verder gedaan," betoogt de NDP-fractieleider. 

De oppositie moet zich doodschamen om niet eens op te komen voor haar eigen kandidaten, zegt Abdoel. "De handeling van de president is conform artikel 144 van de grondwet. Wij van de coalitie ondersteunen de president om verder invulling te geven aan een in het grondwet genoemde CHof. Het hof blijft voor altijd. Het heeft een grondwettelijke taak die de verdere werking van de trias politica inhoud zal geven. De oppositie moet ophouden met haar misleiding en haar incompetentie om zaken correct af te handelen," benadrukt Abdoel. 
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April
Monday 15 April