Rijstexport naar Venezuela krijgt verder inhoud
10 Jan 2020, 20:46
foto
De nieuwe residerende ambassadeur van Venezuela, Ayerim Yesenia Flores Riva (r), op werkbezoek bij minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij. (Foto: LVV/NII)


De nieuwe residerende ambassadeur van de Bolivariaanse Republiek Venezuela, Ayerim Yesenia Flores Riva, heeft deze week een werkbezoek gebracht aan minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). Tijdens de gevoerde gesprekken kwamen onder andere aan de orde de verscheping van rijst naar Venezuela. Er is overeengekomen de eerste verscheping van rijst, vanuit de haven van Nickerie plaats te doen vinden, en de overige verschepingen vanuit de haven van Paramaribo.

Maandag had Flores Riva haar geloofsbrieven aangeboden president Desi Bouterse. Zij is bekend met zowel de bilaterale als multilaterale zaken tussen Venezuela en Suriname, zegt de voorlichting van LVV en had al eerder gesprekken gevoerd met Parmessar over onder andere de rijstexport vanuit Suriname naar Venezuela en de import van ureum naar Suriname.

Vanuit Nickerie kan per keer slechts 2500 ton verscheept worden en vanuit Paramaribo 6500 ton per keer in containers. De komende tijd zullen er meerdere ontmoetingen plaatsvinden tussen Parmessar en Flores Riva om zaken betreffende de rijstexporten en de ureumimporten in goede banen te leiden, zegt LVV, via het Nationaal Informatie Instituut.

Bij het werkbezoek waren een juridisch team van LVV, de onderdirecteur van het onderdirectoraat Landbouw Ashween Ramdhin, een afgevaardigde van het ministerie van Buitenlandse Zaken, adviseur van de president betreffende de rijstsector Soeresh Algoe en rijstverwerker en exporteur Bhagwatpersad Ramadhin, aanwezig. Ramadhin zal Parmessar binnenkort een schema van de rijstzendingen sturen.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April