Reactie op Breeveld: Verontschuldigingen aan Santokhi?
09 Jan 2020, 13:20
foto


“Alcoa verdwijnt, ik zeg het je vandaag.”
“Alcoa sluit in juli aanstaande, omdat deze regering geen oplossing kan vinden.”
“ik heb met top van Alcoa gesproken.”
Aldus Chan Santokhi tijdens een VHP-meeting in Commewijne in maart 2015, in aanloop naar de verkiezingen in mei dat jaar. Daags na deze uitspraak lanceerde de multinational een bericht waarbij met klem werd ontkend dat het bedrijf met Santokhi een gesprek en/of gesprekken zou hebben gevoerd over haar vertrek uit Suriname. 

Santokhi koos ervoor om niet te reageren op deze verklaring van Alcoa. Reden genoeg voor ondergetekende om de song ye ley (je jokt) te koppelen aan de uitspraak van Santokhi, namelijk “ik heb met top van Alcoa gesproken”. Nogmaals volgens de verklaring van Alcoa heeft het bedrijf nimmer met Santokhi hierover een gesprek gehad. De ye ley koppeling was dus niet gebaseerd op het vertrek van Alcoa, zoals door Santokhi toen is geroepen, maar op de uitspraak die dus verre van de waarheid was als zou er een gesprek zijn gevoerd tussen Alcoa en hem. 

Het is dus opmerkelijk dat Hans Breeveld op verontschuldigingen aan Santokhi zit te wachten omdat deze zou zijn beledigd als DNA-lid. Santokhi sprak in de hoedanigheid van partijvoorzitter tijdens de verkiezingscampagne en is ook als zodanig politiek van repliek gediend. Breeveld die al geruime tijd hartstochtelijke pogingen onderneemt om middels ingezonden stukken Bakana Tori te etiketteren zou in zijn ijver beter op de feiten moeten letten. Dat verwacht je tenminste van de zich fatsoenlijk noemende mensen. 

Het is overigens opmerkelijk dat deze gewezen minister van Binnenlandse Zaken onder de regering Kraag-Wijdenbosch, die aantrad na de kerstcoup in december 1990, het niet noodzakelijk acht om in de pen te klimmen als het gaat om personen en/of functionarissen die behoren tot het kamp van de oude politiek die een scheve schaats rijden. Hun optreden op politieke podia, in het hoogste college van Staat alsook in de media schijnt aan Breeveld voorbij te gaan.

Vermeldenswaard is dat enkele maanden geleden de politicus André Misiekaba via dit medium reeds heeft opgeroepen om sommige zogenaamde wetenschappers onder een vergrootglas te plaatsen. Dit omdat onder hen zich personen bevinden die met een zogenaamde objectieve bril verkapte politieke belangen dienen en die ook op een subtiele manier propageren. Laat het duidelijk zijn dat hun masker reeds lang gevallen is. 


Clifton Michael Limburg
Presentator Bakana Tori 2000-2020
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April