Verdachten roof zinkplatenfabriek horen strafeis
07 Jan 2020, 22:16
foto


Zes om vijf jaar celstraf eiste aanklager Shanta Mahadew maandag tegen de verdachten Orveo S. en Marcel B. voor hun aandeel bij de roof bij een zinkplatenfabriek in het district Marowijne. Tegen Marcel B. eiste de officier van justitie ook zijn gevangenneming.

De rovers wekten de benadeelde, sleepten hem uit zijn bed en mishandelden hem. Het slachtoffer liep daarbij een verwonding aan zijn voorhoofd  op. De rovers wilden geld en verlieten de plek met SRD 40.000 en Euro 5.000.

Het was Orveo S. die uiteindelijk bekende dat hij samen met Marcel B. de beroving had gepleegd. Bij Marcel B. werd een ring en geld aangetroffen. De ring was niet van de benadeelde. In zijn mobiele telefoon werden er foto’s van die beroving aangetroffen.

Orveo S. kreeg een deel van de buit. Hij was al twee keren eerder veroordeeld. Deze verdachte is voorlopig in vrijheid gesteld. Zijn advocaat Therese Roos vroeg de kantonrechter om rekening te houden met het feit dat haar cliënt gedetailleerde verklaringen heeft afgelegd en heeft meegewerkt aan het onderzoek. Ze vroeg de magistraat om voorbij te gaan aan de strafeis van de aanklager. Op 17 februari zal de rechter vonnis vellen in deze strafzaak.
Advertenties