Medisch rapport: Raj Oedit mag niet vliegen
07 Jan 2020, 00:01
foto


Irvin Kanhai heeft maandag op de zitting medische documenten overgelegd aan het gerecht in de strafzaak waar Raj Oedit samen met Dionathan M. en Harti L. terechtstaan. Uit deze documenten blijkt dat een Nederlandse arts gesteld heeft dat de verdachte Oedit niet fit genoeg is om af te reizen. 

Kantonrechter Maureen Dayala had op de vorige rechtszitting aan advocaat Kanhai, die de verdachte Oedit juridisch bijstaat, gevraagd naar een recente medische verklaring van zijn cliënt. Dit heeft de magistraat nodig om het besluit te nemen op het verzoek van Kanhai om Oedit die in Nederland aangehouden is, in dat land te horen. In maart vorig jaar werd 488 kilo cocaïne onderschept in een vliegtuig. Het toestel was geland op het terrein van Oedit bij km 71,5 in het district Saramacca.

Kanhai vroeg aan de officier van justitie, Shanta Mahadew, of er belang bij is bij het continueren van de vrijheidsbeneming van Oedit. Volgens haar is Oedit op basis van het uitleveringsverdrag tussen Suriname en Nederland aangehouden, waarin zij geen invloed heeft op de continuering van zijn detentie. Mahadew voerde aan dat er hoger beroep is aangetekend op de uitlevering. De Nederlandse rechter heeft dit toelaatbaar verklaard, maar de officier heeft nog geen officiële stukken uit Nederland ontvangen. 

Kanhai had geen voldoening met het antwoord van de officier en merkte op dat de aanhouding van Oedit op verzoek van Suriname is geschied. “De rechtshulp komt van Suriname, die komt van u en u kunt indiceren of u belang heeft bij de aanhouding”, merkte Kanhai op. Mahadew zal de overgelegde documenten doornemen en op 3 februari zal ze reageren op het belang van verdere detentie. 

Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April