Landelijke drinkwatervoorziening krijgt nieuwe aanpak
04 Jan 2020, 06:37
foto
Minister Sergio Akiemboto van Natuurlijke Hulpbronnen.


De Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM) en de Dienst Watervoorziening (DWV) zullen samensmelten. Het samensmelten van deze twee bedrijven heeft als voornamelijk doel het leveren van dezelfde kwaliteit water in alle districten. Deze informatie deelt minister Sergio Akiemboto van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) in gesprek met het Nationaal Informatie Instituut.

“De samensmelting is noodzakelijk, omdat wij de mening zijn toegedaan dat het effectiever aanpakken van de drinkwatervoorziening ietwat meer aandacht vereist. Het kan niet zo zijn dat SWM haar watervoorziening op een bepaald niveau is en de samenleving in Paramaribo van kwalitatief drinkwater water voorziet en het achterland ontbeert dat”, zegt Akiemboto

Akiemboto zegt dat de top 3 prioriteiten die vastgesteld zijn op het beleidsgebied water, zullen resulteren in het realiseren van de doelen van het ministerie. Een andere prioriteit is de aanname van de waterwetten. Er was wat dit betreft al voorwerk gedaan, maar er moesten correcties worden aangebracht; de wetten zijn teruggenomen en verbeterd. Ze moeten gepresenteerd worden aan de raad van ministers om vervolgens hun weg te vinden naar de staatsraad en vervolgens De Nationale Assemblee voor goedkeuring.

De aanpak van de infrastructuur van drinkwatervoorziening in het binnenland, waarin de afgelopen jaren minder is geïnvesteerd, is ook een prioriteit, zegt Akiemboto. “De bedoeling is om deze up te graden naar het gewenste niveau.”

Advertenties