President Bouterse zoekt draagvlak 
03 Jan 2020, 16:34
foto


De Afobakadam is op 31 december 2019 overgedragen aan Suriname. Op 2 januari is president Bouterse gestart met het houden van informatiesessies voor politieke en maatschappelijke organisaties inzake de overdracht van de Afobakadam. Het verbaast mij ten zeerste dat de president nu pas overweegt politieke en maatschappelijke draagvlak te zoeken bij de samenleving nadat de overdracht heeft plaatsgevonden. Waarom geen infosessies voordat de stuwdam was overgedragen? 

De deal is al gesloten, de stuwdam is al overgedragen? Wat wil president Bouterse met zijn infosessies bereiken? Het is zo klaar als een klontje, met de infosessies wil de president de samenleving vleien, de stuwdam gebruikt hij om draagvlak te zoeken bij de samenleving want de verkiezingen naderen. De regering onder leiding van Bouterse heeft geen duidelijke visie, als ze haar huiswerk vooraf in orde had gemaakt waren er geen infosessies nodig. Ik waarschuw de samenleving, de politieke partijen en de maatschappelijke organisaties voor misleiding, wees alert, er schuilt een adertje onder het gras.  

Politieke partijen, belangrijke maatschappelijke organisatie en brede lagen van de bevolking hadden de regering gewaarschuwd om de deal met Alcoa niet te sluiten, toen had Bouterse geen open oog en oor voor de samenleving. De DNA had zelfs twee keer de deal naar de prullenbak verwezen, maar de regering onder leiding van Bouterse is erg koppig, zij heeft haar wil doorgedrukt om de deal goedgekeurd te krijgen. Zelfs Jenny Simons, voorzitter van het parlement tevens DNA lid namens de NDP, was weggelopen van het parlement voordat de stemming begon. 

De samenleving, de politieke partijen en maatschappelijke organisaties moeten op hun hoede zijn met betrekking tot het voorgestelde platform door president Bouterse. Geen enkel platform heeft onder Bouterse gewerkt, hij heeft ze allemaal gedesavoueerd, nooit de adviezen overgenomen. Dus het voorstel van Bouterse kan zo de prullenbak in, het is gebakken lucht, laat dat eens duidelijk zijn.

Idris Naipal

Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April